Kuopio Tanssii ja Soi on Pohjoismaiden vanhin ja laajin kansainvälinen tanssifestivaali. Viikon mittaisessa ohjelmassa on tanssi- ja musiikkiesityksiä sekä koulutusta.

Historia

Idean tapahtuman järjestämisestä sai vuonna 1967 Kuopion kaupungin silloinen orkesterinjohtaja Lauri Siimes, palattuaan opintomatkaltaan Yhdysvalloista. Tapahtuman ideointiin osallistui Siimeksen lisäksi Kuopion silloinen kaupunginjohtaja Eino Luukkonen, teatterijohtaja Aimo Hiltunen sekä Kuopion balettikoulun silloinen johtaja Elsa Sylvestersson. Festivaalia on järjestetty vuodesta 1970 lähtien, jolloin festivaali oli nimeltään Kuopio tanssii. Vuonna 1971 tapahtuman nimi muutettiin nykyiseksi, Tanssii ja Soi.

Tapahtuma nykyään

Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Jorma Uotinen (2002–) ja toiminnanjohtajana Anna Pitkänen (1996–).

Festivaalin ohjelmisto koostuu noin kahdestakymmenestä nykytanssin, klassisen baletin ja folkloren (mm. flamenco, breakdance) tanssiesityksestä, noin neljästäkymmenestä tanssin ammattilaisille, harrastajille ja aloittelijoille tarkoitetusta tanssikurssista, sekä kattavasta tori-, klubi- ym. ilmaisohjelmatarjonnasta. Vuosittain festivaalin eri tapahtumissa vierailee kymmeniätuhansia ihmisiä.

Finland Festivals nimesi Kuopio Tanssii ja Soi -tapahtuman vuoden 2006 festivaaliksi. Vuonna 2009 järjestettiin 40. Kuopio Tanssii ja Soi (11.–17.6.2009), joka ylitti tavoitteensa. Esitykset keräsivät yli 8 000 katsojaa.

http://www.kuopiodancefestival.fi/

Lähde: Wikipedia